catalàcastellanoenglishfrançais
3a EDICIÓ MAIG 2014 > EXPOSICIONS

DEUX de SAQA

Deux: dues idees, dues inspiracions, dos quilts complementaris 

 

Les artistes creen las seves obres per ajudar-se a respondre preguntes. 


L'exposició DEUX de l'Associació d'Artistes del Quilt (SAQA), és una conversa visual que expressa les preguntes i idees importants per a cada artista. Dues obres que es mostren una al costat de l'altra, convidant a l'espectador a trobar les connexions entre elles, i veure com les artistes han gestionat els reptes de la composició i la tècnica. 

 

Deux proporciona una experiència visual única i rica - vingui i inspiris!

 

JUTTA HELLBACHL'artista alemanya Jutta Hellbach mostrarà alguns dels seus millors quilts en el Saló Interquilt!

8 peces úniques on ha utilitzat les seves pròpies tècniques! 

CLAUDIA BELLUZZIL’artista italiana expressa les seves emocions a través d’aquest joc de peces i fils emprant tant tècniques tradicionals com innovadores. Per ella la confecció d’un quilt significa guardar un moment per sempre i renovar l’emoció que l’ha generat cada vegada que el mira.

 

 

MÀQUINES DE COSIR DEL SEGLE XIX
El Museu de la Tècnica de l'Empordà ens ofereix una exposició única i irrepetible sobre màquines de cosir antigues! 

La màquina de cosir és un objecte quotidià que forma part de la nostra memòria col·lectiva. Consolidada a mitjans del segle XIX, constitueix un dels avenços tecnològics generats per la Revolució Industrial de més àmplia repercussió a l'economia, a la vida social i a la transformació dels costums de la societat contemporània. 


Avui la màquina de cosir guarda a la seva memòria de ferro les cicatrius d'uns anys que ja passaren. Per això creiem que una exposició sobre la màquina de cosir pot tenir un gran interès i permetre així conèixer i contemplar aquesta petita història de la vida quotidiana que va fer canviar la fisonomia de les nostres ciutats, però sobretot, vol reflectir aquell record que conservem de la màquina de cosir de les nostres àvies i mares, aquell objecte que ja forma part del nostre paisatge íntim, privat i essencial.Amb aquesta exposició podrem veure màquines de cosir del segle XIX, unes autèntiques joies, així com accessoris de l'estil: caixes de fils, caixa de llauna d'oli Singer, paquet de 6 fils embolicats amb paper, ... 

Sens dubte una exposició molt completa i atractiva per totes aquelles persones aficionades a les labors i que tinguin curiositat històrica.

 
 

DANIELA CERRI

 

Daniela Cerri és una dissenyadora que ha sabut combinar el seu amor per la naturalesa amb la imaginació i el talent. L'OFFICINA NOMADE FATELEFATE està en un turó, envoltada de vinyes, en un petit poble del Oltrepo Pavese. Aquesta dona emprenadora toca tots els punts de les manualitats. Crea objectes de disseny, mobles, accessoris de moda, escriu llibres d'art, manualitats creatives, imparteix cursos i demostracions utilitzant tècniques i materials sempre diferents. Es troba amb la cerca constant de la contaminació del món de l'art, lluny de la cultura del disseny industrial, però més aprop de la creació de peces úniques i també l'atrau l'experimentació amb materials poc usuals y la recuperació de materials. L'estil és Gipsy, un vòrtex d'energia nòmada, una vertadera barreja de diferents tècniques i materials, sofisticats. Una col·lecció de bossa Gipsy, joies, bufandes, ... que prové de la barreja de fils i teles apilades en diferents tons. Un murmuri de la gassa, llana, cotó, seda, vellut i brodats de vidre i detalls de llum. 

 

La col·lecció completa està adornada amb detalls i flors de colors extrets del llibre d'art "El Jardí Encantat", que és de la mateixa Daniela Cerri.


danielacerri.blogspot.com

manualidanielacerri.blogspot.com
FILIGRANES DE PAPER

El Gremi Català de Filigrana de Paper va ser fundat l'any 2012, per un grup de dones entusiastes residents a Blanes, amb l'objectiu de divulgar i conservar l'antic art d'enrotllar tires de paper.

 

Actualment compta amb 38 sòcies, que realitzen amb rapidesa i gran talent una manualitat poc coneguda en el nostre entorn, però amb molts adeptes en el món sencer.

 

Són infinites les possibilitats que ofereix aquest preciós art: des de peces senzilles com postals de felicitació, fins a complexes composicions florals, adorns per a caixes, agendes, miralls i marcs, bonica bijuteria, peces en 3D ... tot això fet a mà, dedicant moltes hores a la seva preparació amb delicadesa i cura, obtenint resultats impactants.

 

Mitjançant classes impartides al Casal Cívic Can Borell de Blanes i algunes exposicions en diferents llocs de Blanes, a poc a poc el Gremi està donant a conèixer la filigrana de paper.

 

Al Saló Interquilt podrem veure algunes d'aquestes creacions i descobrir com es fan. 

MARIA LUISA ARENAS

 

Meravellosa exposició de punt de creu on es reprodueixen obres de Dalí, Picasso, El Greco, Botero, ... procedent de Móstoles i realitzada per Maria Luisa Arenas

MIREIA VIDAL

La jove dissenyadora gironina de només 17 anys ens mostra en el Saló les peces de la seva última col·lecció. 

NINES GUIXLANDIA

Una mostra de nines realitzades amb goma eva i on cada nina és un disseny únic. Les cares són pintades a mà.

QUILTERS RUSSES DE MURMANSK

 

Una mostra de 12 quilts realitzats pel col·lectiu d’artistes russes de Murmansk i cedida per Bernina International.

TO GALLARDOAntònia
 Gallardo
To, posa fil a la pintura, bo i enfilant així l'emprenedora dita de l'agulla que li imposa la seva professió de dissenyadora de roba.

El teixit, doncs, com a bagatge professional, esdevé l'element de base dels seus collages, peces amb les quals, i amb el que fer anàrquic que li brinda l'art de la pintura, contradiu les regles de la costura. En resulta una obra vital i lliure, que s'afirma amb la força, i la poètica, de la simplicitat amanida amb la frescor de l'espontaneïtat i del desig de fer.L'artista ens proposa per aquesta nova edició d'Interquilt una exposició de gran elegància i sutilesa.WEB TO GALLARDO

   

VALERIE ISERN

Vestits, jaquetes, colls, bufandes, tapissos... és el que ens proposa aquesta artista tèxtil. Peces fetes amb Feltre Nuno han permès a l’artista confeccionar aquestes peces úniques, fruit de la seva inspiració i creació constant i amb combinacions infinites. 

COL·LABORADOR BERNINA
COL·LABORADOR GUTERMANN
COL·LABORADOR PRYM
Amb el suport de l'Ajuntament de Girona
La Costa Brava
Girona