catalàcastellanoenglishfrançais
5a EDICIÓ OCTUBRE 2015 > Exposicions patchwork

Genevieve Attinger (França)

Geneviève Attinger, enginyera agrònoma de formació, professora de biologia i la bioètica a temps parcial, és una artista tèxtil autodidacta.

Crea panells tèxtils des de fa més de trenta anys.

El 1989, va realitzar un curs nocturn d'expressió gràfica i escultura; es tracta d'un aprenentatge essencial per al seu desenvolupament artístic, quan va adquirir una expressió personal que aplicarà al sector tèxtil, tant en la paleta i el material sensual, com en el tacte i manipulació.

Troba la inspiració en les seves lectures, en els debats de televisió, en les informacions, revistes etc. Les seves temàtiques tracten de temes d'actualitat relacionats amb assumptes de la dona.

Representa la història amb el seu art. La representació i els títols dels seus quadres tèxtils formen un tot que guia l'espectador, però, donant peu a la imaginació pròpia de cadascú.  

Jette Clover (Bèlgica)

Jette va néixer i es va criar a Copenhaguen, Dinamarca, però ha viscut i treballat durant molts anys als EUA i Països Baixos. Des de 2005 ha estat vivint a Anvers, Bèlgica.

 

Ha realitzat estudis de periodisme i història de l'art. Ha treballat en un diari de Copenhaguen, tenia una galeria d'art a Los Angeles, Califòrnia, i més tard va ser conservador del Museu Tèxtil holandès durant més de 10 anys, on va organitzar la primera exposició europea de Quilts en 1997.

 

Des del 1998 ha treballat a temps complet com a artista d'estudi. Ha realitzat àmplies exposicions als EUA, Europa i Àsia.

 

Jette ha estat membra del grup europeu Quilt Art des de 2000, i des de 1998 ha estat membre de SAQA (Associació Quilt Art Studio) i es va exercir com a representant internacional durant tres anys. 

Juana Castañeda (Madrid)

Va començar en el món del patchwork en l'any 2005. Tot i que sempre li han agradat tot tipus de labors, el patchwork va captivar més que cap altra, a causa de la infinitat de tècniques que existeixen ia la varietat de sensacions que es poden transmetre a través de uns simples fils i teles.

 

Com tota principiant va començar amb el més bàsic, provant i sense saber si m'anava agradar, avançant poc a poc i animant a seguir en contemplar els seus progressos. No va trigar molt de temps a adonar-se que aquest tipus de tasca no era com les que havia fet abans. I tant li va agradar, que des de l'any 2007 el patchwork va deixar de convertir-se en un mer hobby per passar a ser la seva professió.

 

Actualment té l'oportunitat de poder compartir tot el que sap amb els seus alumnes en la Tertúlia del Patch, Las Rozas (Madrid). 

Luca Zagliani (Itàlia)

Luca Zagliani de 32 anys sempre ha estimat el món de la creativitat combinada amb la de l'art.

 

La seva vida és una contínua investigació; la seva atenció pels productes i materials amb els quals va a expressar la seva creativitat són sempre el centre de cada projecte.

 

La seva primera formació es caracteritza per estudis en art i disseny arquitectònic.

 

Es va formar com a dissenyador d'interiors, punt essencial per a ell per aprendre conceptes d'espai i proporcions; vista la seva curiositat per tot el que l'envolta, el pas cap al món de la moda i la comunicació va ser molt ràpid.

 

En 2008 va ser el mestre de la comunicació en disseny i estil el que el va portar a descobrir diferents experiències, treballant a 'camp de la moda i la publicació de "disseny d'interiors.

 

Va treballar en Gucci Itàlia, on un conegut noves formes del tractament del cuir, nous colors, dissenys i teles i tota la història que ha caracteritzat a aquesta casa de moda.

 

La vida el va catapultar al món màgic, colorit i luxós de Christian Dior, a través del com va arribar a conèixer l'estil Galliano i tota la seva creativitat i per comprendre que res és impossible de crear!

 

Ha participat en diversos concursos de Quilt ART tant a nivell nacional com internacional

 

El seu estil pot definir-se com acolorit i ple de vida.

 

El seu procés creatiu es basa en punts clau, en el que s’ha de:

1. SENTIR AMB LA MENT

2. VEURE AMB ELS ULLS

3. EMOCIONAR AL COR 

Marisa Márquez (Madrid)

Em vaig iniciar en el món del patchwork fa ja més de 15 anys.

 

Com la majoria vaig començar amb el patchwork més tradicional, fet a mà, tallant amb plantilles, però aviat em vaig avorrir i vaig començar amb tècniques de màquina, utilitzant el cúter i tallant en polzades. La part que més m'agrada és la creativa, la bellesa del disseny intuïtiu i nou dins dels patrons més clàssics.

 

Vaig començar ràpidament a impartir classes, i  amb un negoci familiar relacionat amb les màquines de cosir era el més lògic. He impartit classes tant a Espanya en cursos d'iniciació i també per a professores, com també he viatjat a Irlanda on vaig estar una setmana ensenyant tècniques de encoixinat, contrapunt i aplicacions a màquina.

 

He publicat en diverses revistes nacionals com Mans Meravelloses, i Patchwork Secret.

 

M'he anat reciclant amb grans professores americanes, aprenent noves tècniques tant del món del patchwork, l'art tèxtil o de mix mitjana.

 

Fins l'any 2012 no vaig començar a presentar els meus treballs de forma individual i artística a concurs i exposicions.

 

Pertanyo a diferents organismes i associacions internacionals on anualment ofereixo els meus serveis donant un petit tapís per a subhastes sense ànim de lucre.

 

També pertanyo a l'associació tèxtil americana SAQA on porto el departament de traducció a l'espanyol.

 

 

El que més m'interessa expressar en les meves obres és l'esperit creatiu, no tinc una única temàtica o un sol interès, alguna vegades és una cosa que he llegit o una foto que he vist, la inspiració pot venir de múltiples llocs i ajuntar-se en una de les meves obres. 

Oyerinde Lukuman (Nigèria)

OYERINDE LUKUMAN va néixer a Ikirun (NIGÈRIA) el 5 de gener de 1965. Va realitzar els seus estudis d'educació primària a Nawaruden i posteriorment administració d'empreses a la prestigiosa Politècnica Ibadan. Va iniciar la seva formació com QUILTER en Osogbon, en la nova escola d'arts en 1993.

 

Ha assistit a les següents exposicions internacionals de quilts;

2003 MIDLAND ARTS AND CRAFTS SOCIETY GALLERY al Regne Unit

2003 PIETERMARITBURG a Sud Àfrica 2004 NATIONAL QUILTS FESTIVAL DURBAN a Sud Àfrica

VUKA ARTS FESTIVAL a Johannesburg, Sud Àfrica

 

2010 OPEN EUROPEAN QUILTS CHAMPOINSHIIP en VELDOVEN AMSTERDAM, NETHERLANDS 

Susanne Menne (Alemanya)

Susanne Menne va néixer el 1953 a Soest i viu a Marienmünster (Alemanya) des de 1975.

 

La seva àvia era modista professional. Ja de nena Susanne estava fascinada per les diverses eines  de costura de la seva àvia. A l'edat de 17 se li va permetre utilitzar una màquina de cosir i des de llavors mai ha pogut treure de la seva ment el món de la costura.

 

Quan tenia 25 anys, finalment va poder comprar la seva primera màquina de cosir i aprendre per si mateixa com cosir, brodar i encoixinar.

 

Susanne Menne és una persona de creativitat versàtil. Combina tècniques tradicionals i dissenys amb idees innovadores.

 

La màquina de cosir i brodar és, per descomptat, la seva eina més important. Ella no només la utilitza per a la costura de moviment lliure, sinó també per a la col·locació enginyosa de puntades decoratives.

 

Finalment i no menys important, Susanne és una treballadora en equip. Comparteix el seu coneixement amb generositat i anima a tothom que estigui interessat en participar en projectes conjunts. 

Textile News Boredom (Europa)

Aquesta exposició es va inaugurar a l'agost 2013 en el Festival of Quilts in Birmingham (Regne Unit). Posteriorment va viatjar a Riga (Letònia), a diverses ciutats a Rússia, a Praga (República Txeca) i a diversos llocs d'exposició, tant a Suïssa com a Alemanya.

 

Ara l'exposició es troba exposada a la República Txeca, al museu D?m Gobelín? a Jind?ich?v Hradec (prop de la frontera amb Àustria).

 

Prop de 250 entrades s'han presentat en l'exposició, però un jurat va fer una selecció de 150 obres petites. Va ser important dissenyar 15 arranjaments basats en aquesta selecció per tal de trobar un atractiu global de tota l'exposició,  així com també posar l'accent en tots i cadascun dels 150 treballs.  

Vitralls (Verges, Girona)

L'exposició que podran veure a Interquilt, són treballs de una de les tècniques de patchwork, que s'inspira amb els vitralls.

 

Son confeccions a mà i a màquina amb aplicació de petits biaixos de normalment 5 mil·límetres, solem utilitzar teixits naturals de cotó i  batics  tenyits a mà. 

 

 

Àngels Hugas de la Botiga/ Taller El Racó de les Labors  

Ximo Navarro (València)

Em dic Ximo Navarro i visc a Canals (València).

 

Tinc una botiga de teixits de tota la vida. Les meves clientes van començar a demanar-me teles de patchwork i així va començar tot. En aquell temps jo no coneixia res sobre el món del patchwork.

 

Vaig començar a investigar a internet i poc a poc vaig anar aprenent com es deien els materials que s'utilitzen per fer els quilts. Els primers quilts que vaig realitzar van ser geomètrics.

 

El 2013 vaig visitar el festival internacional de Sitges i allà veient les exposicions em va entusiasmar el patchwork artístic i l'encoixinat. Vaig comprar alguns llibres per aprendre algunes tècniques i vaig realitzar el meu primer quilt artístic (flors de Canals), era la primera vegada que feia quilts.

 

Ara em dedico al encoixinat professional i rebo quilts per encoixinar de tots els racons d'Espanya.

 

He après a encoixinar sol. M'agrada molt buscar a internet quilters americanes i veure els seus  treballs. 

COL·LABORADOR BERNINA
COL·LABORADOR GUTERMANN
COL·LABORADOR PRYM
Amb el suport de l'Ajuntament de Girona
La Costa Brava
Girona