catalàcastellanoenglishfrançais
Exposicions > ALICIA MERRETT

Merret ha treballat en tèxtils i artesania des de que era una nena, però fins a principis dels 90 no va començar a descobrir el quilting.

 

Estudiant de sociologia i antropologia, trasllat d’Argentina a Anglaterra, crea una família, estudia fotografia i esporàdicament esdevé una creadora de nines i joguines durant 15 anys.  

 

El patchwork esdevé una obsessió quan descobreix l’art del patchwork a través d’una exhibició de patchwork americà contemporani en el Craft Council de Londres el 1993. Aquí comença una transició de creadora de joguines a artista de patchwork que culmina el 1999.

 

Les seves creacions inicials estaven marcades pel treballa amb colors forts i dissenys abstractes. Aquesta característica encara és present en els seus treballs, però aquests han evolucionat cap a idees i conceptes.

 

Fa uns pocs anys va descobrir el potencial dels mapes i de les vistes aèries com a font de recursos per a treballs tèxtils, i des de llavors ha estat concentrada en la interpretació d’aquests.

 

Segons Merret els mapes són una part antiga i important de la necessitat de la humanitat per interpretar i entendre el món. També treballa en altres temes com: text i escriptures antigues; línia i el color; impressió a la tela; cosmologia i la física quàntica. La màgia i la ciència és el tema de la seva última sèrie.

 

La seva tècnica preferida és el piecing, però també utilitza el collage i l’aplicació.

 

Ha exposat arreu d’Anglaterra i a l’estranger (Estats Units, Austràlia, Europa, Japó, Taiwan, i més), imparteix tallers i dona xerrades i pertany a un ampli nombre d’associacions i grups d’artistes de patchwork.

 

Premis rebuts

“Cathedral Town” Premi del jurat en el Festival of Quilts, 2011.

Premi pel millor ús del color per part del Society of Designer Craftsmen, 2009.

Trofeu per part del gremi de quilters pel millor ús del color

En el World Quilt and Textile del Mancuso Shows, USA,obtén el segon lloc en la categoria el Millor dels britàncis, 2002.

 

 

 

 

COL·LABORADOR BERNINA
COL·LABORADOR GUTERMANN
COL·LABORADOR PRYM
Amb el suport de l'Ajuntament de Girona
La Costa Brava
Girona