catalàcastellanoenglishfrançais
Exposicions > BLANDINE CALENDRIER

Blandine Calendrier explora els boutis des de fa 15 anys.

 

Després d’una pràctica dins l’iconografia tradicional, el seu treball s’orienta cap a una expressió contemporania.

 

El conjunt s’organitza al voltant de motius gràfics, una escriptura tèxtil en relleu a base de linies, cercles, formes rectangulars i quadrades.

 

A través de material tèxtil col·locat entre dues capes de tela, el boutis és com una escultura a l’interior. Blandine Calendrier fa resorgir fragments de la façana, convoca una gran quantitat de bombolles i convida a deambular pel bosc.

 

Calendrier ha conservat la blancor original per jugar amb la llum i les ombres de formes que neixen a la superfície de les peces de roba. Experimenta amb la textura de les teles, noves i velles, escollides per a cada història. Composa amb la superfície de la tela, ja sigui llisa o irregular, fina, gruixuda o transparent.

 

Des d’un punt de vista tècnic, el boutis constitueix un exercici enmarcat i rigurós.

 

En quan a artista, Blandine Calendrier agafa les seves llibertats. Ella deixa viure els materials que prenen les formes de boutis. Ella no dubta en tallar la superfície de les teles per permetre a l’espectador d’anar al cor de les seves peces.

 

Les seves recerques personals es nodreixen d’elements algunes vegades lluny de la materia tèxtil. Ella experimenta amb diferents materials com la fusta, la tinta o partícules de fusta.

 

Calendrier tracta els boutis com objectes d’ús quotidià, és considerat com una taula. Pren una altra dimensió i es mostra a la paret.

 

Com una evanescència, una lleugeresa, rebel.

 

Algunes notes biogràfiques:

Des del 2006 ha publicat diversos llibres dedicats als boutis, «Abécédaires au boutis» i « Boutis Inspiration Japon  són els darrers títols publicats.

 

En el seu darrer llibre, ofereix 3 nous punts gràfics: el punt de la piràmide, punt a quadres i el punt de vitrall.

 

Blandine també ensenya l’art del boutis, tant des d’un enfocament tradicional com contemporani, i també realitza tallers de disseny tèxtil.

 

Després de 2011 la seva obra ha estat exposades en nombroses exposicions.

 

 

 

COL·LABORADOR BERNINA
COL·LABORADOR GUTERMANN
COL·LABORADOR PRYM
Amb el suport de l'Ajuntament de Girona
La Costa Brava
Girona